Klik hierboven voor het laatste nieuws!

Ikebana lessen

Ikebana is een bijzondere vorm van Oosters bloemschikken die ontstaan is uit het offeren van bloemen aan Boeddha.
In de loop van de eeuwen heeft Ikebana zich ontwikkeld tot een vorm van kunst. Aanvankelijk worden eerst de soms strenge regels van de Sogetsu leer doorgenomen, waarna er meer ruimte is voor de eigen creativiteit.

Bij ikebana staat het gebruik van takken centraal, zij vormen de kern van de schikking. De bloemen vormen dan slechts een onderdeel van het geheel. Afmeting, vorm, compositie, lijn en kleur spelen bij de takken en plaatsing van de bloemen een belangrijke rol. Een groot verschil met het Westerse bloemschikken is dat Ikebana probeert met een minimum aan materiaal een maximale ruimte te scheppen
Deze cursus bied de mogelijkheid kennis te maken met het Oosterse bloemschikken en leert u om op een andere wijze te kijken naar bruikbare materialen uit de natuur of tuin.

Sogetsu Ikebana Cursus

Dag: woensdagochtend: 9.30-11.30
Duur: 15 lessen om de 2 weken
In overleg kan er nog besproken worden om de cursuslessen te verlengen.
Docent: Monique van de Ven
Locatie: Hazeleger 47 4874 KX Etten-Leur

Voor vragen of andere afspraken kunt u altijd contact met mij opnemen

Ieder jaar worden er 10 Ikebana lessen gegeven. 2 keer per jaar rond Kerstmis en Pasen zal er een compleet verzorgde workshop georganiseerd worden.

Heb je interesse om een keer deel te nemen aan de lessen of aan de workshops geef dit dan door via onderstaand inschrijfformulier. Dit is geen bindende inschrijving, maar bedoeld om je een e-mail te sturen als er weer een nieuwe lessen of workshops zijn gepland. Je kunt dan beslissen of je mee wilt doen.

Inschrijf formulier


    Voornaam 
Achternaam
Adres
Postcode
Plaats
Telefoon
Email adres
Maak een keuze:
Eventueel andere info: